Popis
Camu Camu je vysoko cenená potravina pre vysoký obsah vitamínu C , 40-krát viac ako pomaranč.
Camu Camu (Myrciaria dubia) je divoká rastlina amazonského dažďového pralesa v Peru, Brazílii, Kolumbii a Venezuely.
Ako silná zmes antioxidantov a vitamínu C podporuje zdravie pečene a to aj u osôb, u ktorých bola preukázaná cirzhóza pečene. Camu Camu je zmes fytochemikálií, vitamínov (C, B2, B3) a minerálov (vápnik, draslík, železo).
Ďalej má vysoké množstvo karotenoidov ako je luteín a zeaxantín, ktoré výrazne podporujú zdravie očí.
Okrem toho sa používa k boju protivírusovým infekciám, oparu, prechladnutí, používa sa ako podporná liečba pri ateroskleróze, ochorení a zápalu ďasien aj pri syndróme chronickej únavy.
Antivírusové a antibakteriálne vlastnosti bobúľ Camu Camu pomáhajú budovať zdravý imunitný systém v našom tele a bojujú proti infekciám a chorobám.